SprintPlus in de praktijk

Visuele snelstarter

Soms heb je het gevoel dat je iets keer op keer moet uitleggen, bijvoorbeeld hoe je een bestand kan openen in SprintPlus of hoe je kan beginnen voorlezen. Hoewel je dolgraag helpt, is er gewoon niet altijd tijd voor individuele begeleiding. Om je hierbij te helpen hebben we verschillende visuele snelstarters gemaakt. Die kan je downloaden via onderstaande knop, afdrukken en bij de laptop leggen als geheugensteuntje.

SprintPlus 3:

SprintPlus.online:

Ondersteunend materiaal

Oefenboeken

Ontdek spelenderwijs de verschillende functionaliteiten van SprintPlus met deze oefenboeken.

 

Posters en Placemats

Bekijk hier ons nieuwste ondersteunend materiaal. We maakten voor jullie een poster die je kan je ophangen in de klas, in de leraarskamer, thuis,... Ook zorgden we voor een versie in A4-formaat, zodat je hem kan lamineren en gebruiken als Placemat. Handig voor in de laptoptas! Hangt je poster op, of maak je gebruik van de placemat? Stuur ons een foto, of deel het met ons via Instagram of Facebook.

 

Checklist

Met deze checklist hou je bij hoe ver je al staat en wat nog kan leren over het programma.

Overzicht verschillende versies SprintPlus

Met deze beslissingsboom vind je de versie van SprintPlus die het best bij je past.

Heb je graag alle verschillen tussen SprintPlus 3 en SprintPlus.online op een rijtje? Gebruik onze vergelijkingstabel.

Stappenplan basisonderwijs

Stappenplan basisonderwijs Sint-Paulusschool Hansbeke door Annemie Vandamme en Hans Speybroeck. Dit praktijkvoorbeeld kan toegepast worden of kan inspireren om een stappenplan op maat te maken.

 

Stappenplan secundair onderwijs

Stappenplan secundaire school Sint-Paulusinstituut Gent door Ingrid Coppens. Dit praktijkvoorbeeld kan toegepast worden of kan inspireren om een stappenplan op maat te maken.

Whitepaper "Overwin drempels"

Het is geen geheim dat wij sterk geloven dat voorleessoftware een verschil maakt. Zeker in tijden van afstandsonderwijs zijn digitale hulpmiddelen waardevol om extra hulp te bieden. Ook al worden er heel wat inspanningen geleverd zoals LeesVoor! Vlaanderen (dat maandag 23 augustus opnieuw start!), er zijn nog steeds drempels om voorleessoftware te gebruiken.

Wil je die overwinnen, heb je motivatie en vooral een plan van aanpak nodig. We hebben een whitepaper geschreven om je hierbij te helpen. Een tijdje geleden hebben 7 sprekers ons ontroerd en geïnspireerd. Zo hebben leerkrachten basisonderwijs en secundair onderwijs, een ondersteuner, een directeur, een SprintPlus gebruiker en vader (ook zorgleerkracht) hun verhaal gebracht op onze inspiratienamiddag.

Inspirerende whitepaper

Ze hebben elk hun ervaring met voorleessoftware gedeeld. Hun ups en downs toegelicht. Hoe ze drempels overwonnen hebben om voorleessoftware te gebruiken en zelfs school(gemeenschap)breed in te zetten. Wij hebben nu hun verhalen gebundeld in een whitepaper boordevol inspiratie en praktijkvoorbeelden. Download de whitepaper via de knop hieronder en laat je inspireren of deel je eigen tips met ons!

DOWNLOAD WHITEPAPER